Actieve rolstoel Vermeiren Sagitta afbeelding gebruik

Actieve rolstoelen

Bent u op zoek naar een actieve rolstoel? Dan is er een aantal factoren waar u rekening mee dient te houden. Op deze informatie pagina vertellen we u aan de hand van de Vermeiren Sagitta actieve rolstoel alles wat u moet weten voor u een actieve rolstoel aanschaft.

 

Hoe weet ik welke rolstoel ik moet hebben?

Bij de aanschaf van rolstoelen komt, zoals gezegd, veel kijken. Zo is het belangrijk dat u zich afvraagt wat uw doelen zijn met de rolstoel. We geven u hieronder een overzicht van een aantal vragen die u zichzelf kunt stellen om meer inzicht te krijgen in uw gebruik en de toepassing van de rolstoel. Begrijpt u hierbij wel goed dat u nog geen antwoord hoeft te hebben op deze vragen. Zelf ervaren en passen geeft u veel inzicht in deze vragen. Hiervoor bent u altijd vrijblijvend welkom in onze showroom.

 

Enkele veelgestelde vragen zijn:

  • Wilt u het product vooral binnen of vooral buiten gebruiken?
  • Hoe intensief denkt u het product te gaan gebruiken; is de rolstoel bedoelt voor dagelijks gebruik of slechts af en toe?
  • Welke afstanden denkt u met de rolstoel te gaan afleggen; gaat het om kleine stukjes in en om huis of wilt u ook grotere afstanden kunnen afleggen?
  • Hoe vaak zult u zich met het product zelf voortbewegen; zult u wellicht af en toe geduwd willen kunnen worden?
  • Hebt u problemen met zitten of kunt u in de meeste stoelen gewoon zitten; welke zithouding vindt u prettig?

 

Natuurlijk is er altijd ruimte om uw persoonlijke voorkeuren hierbij naar voren te laten komen. Mogelijkheden, opties en accessoires nemen we met u door en de rolstoel wordt volledig op uw wensen afgestemd.

 

Gewicht

Wanneer we het hebben over gewichten bij een rolstoel, hebben we het over het gewicht van de rolstoel zelf en het gebruikersgewicht dat de rolstoel kan hebben. De Sagitta is een lichtgewicht rolstoel met een vast frame vervaardigd uit aluminium. Hierdoor heeft de rolstoel een zeer laag totaalgewicht van slechts 9,5 kg. Wilt u de rolstoel meenemen in de auto? Dan haalt u de wielen eenvoudig van de rolstoel af door de Quick Release assen. Even de knop indrukken en u haalt het achterwiel los van de rolstoel, waardoor het frame lichter en compacter wordt.

 

Afmetingen van de rolstoel

Een actieve rolstoel wordt op maat voor u besteld en gemaakt. Dit bepaald tevens de prijs van het product. De Sagitta combineert deze specifieke maatvoering met enkele eenvoudige instelmogelijkheden. Daardoor stelt u de rolstoel eenvoudig naar wens bij  wanneer u liever net iets anders in de stoel zou willen zitten. Hieronder een tabel met de afmetingen èn mogelijkheden van de Sagitta.

 

  Illustratie Gegevens Toelichting
Gewicht Vermeiren Sagitta actieve rolstoel gewicht 9.5 kg De achterste wielen kunt u door middel van een quick-release as eenvoudig demonteren. Hierdoor wordt de rolstoel nog wat lichter.
Lengte Vermeiren Sagitta actieve rolstoel lengte 755 - 855 mm Afmetingen zijn onder andere afhankelijk van welk frame u kiest. U hebt hiervoor de keuze uit een standaard en een lang frame.
Hoogte  Vermeiren Sagitta actieve rolstoel hoogte  720 mm De totale hoogte van de rolstoel kan, afhankelijk van hoe de rolstoel afgesteld is en welke wielen er onder geplaatst zijn, variëren.
Breedte Vermeiren Sagitta actieve rolstoel breedte

550 - 680 mm

570 - 700 mm

590 - 720 mm

610 - 740 mm

630 - 760 mm

650 - 780 mm

De bovenste waarde hoort bij zitbreedte 360, de waarde daar onder bij zitbreedte 380, die daar onder bij zitbreedte 400, enz.

De totale breedte van de rolstoel is afhankelijk van de zitbreedte en de camberinstelling (de hoekinstelling van het wiel).

Gevouwen breedte Vermeiren Sagitta actieve rolstoel gevouwen breedte NVT Omdat dit product een vastframe rolstoel betreft, is het niet mogelijk de rolstoel op te vouwen.
Zitbreedte Vermeiren Sagitta actieve rolstoel zitbreedte

360 mm

380 mm

400 mm

420 mm

440 mm

460 mm

De zitbreedte is niet verstelbaar. De stoel wordt op de gewenste zitbreedte ingemeten en voor u op maat besteld in de gewenste afmeting.
Zithoek Vermeiren Sagitta actieve rolstoel zithoek 7° De zithoek, hoewel afhankelijk van welke voor- en achterwielen onder de stoel staan, is 7°. Met deze zithoek zit de gebruiker licht achterover. Indien men een wat andere zithoek prefereert, kan dit ingesteld worden middels een stelelement.
Zitdiepte Vermeiren Sagitta actieve rolstoel zitdiepte

330-380-420 mm (Standaard)

440-460 mm (Lang)

De rolstoel is te bestellen in twee instellingen, zowel standaard als lang. Deze beide uitvoeringen zijn verder nog respectievelijk in te stellen in drie en twee instellingen.
Rughoogte Vermeiren Sagitta actieve rolstoel rughoogte

230-280 mm

280-330 mm

330-380 mm

380-430 mm

De rolstoel is te bestellen in vier verschillende rughoogtes. Achteraf is de rughoogte nog in te stellen per 5 cm. Hiermee zorgt u altijd voor de juiste steun. Daarnaast is de rug voorzien van spanbare Cordura nylon, om de steun per rugdeel in te stellen en de rug op uw wervelkolom in te stellen.
Rughoek Vermeiren Sagitta actieve rolstoel rughoek -7° tot +7° De hoek van de rugleuning is eenvoudig instelbaar middels een stelschroef aan de achterzijde van de stoel. Voor deze verstelling is geen gereedschap benodigd. Middels het instellen van de rughoek kunt u variëren in zithouding, wat ten goede komt aan een ergonomische houding.
Hoogte armsteun Vermeiren Sagitta actieve rolstoel hoogte armsteun 90 mm De armsteunen zijn bestelbaar in enkele varianten, zowel recht als gebogen. De bedoelde hoogte van de armsteun is de hoogte van zitting tot het centrum van de armsteun.
Onderbeenlengte Vermeiren Sagitta actieve rolstoel onderbeenlengte 400 mm De onderbeenlengte is de lengte gemeten van de voetplaat tot de zitting. Deze lengte is tevens verstelbaar.
Max. inclinatie Vermeiren Sagitta actieve rolstoel maximale inclinatie De maximale inclinatie is de maximale hoek die de gebruiker met de rolstoel op een veilige manier kan maken. Om achterover kantelen te voorkomen, kunnen anti-tipwielen aan de achterzijde gemonteerd worden.
Max. obstakelhoogte Vermeiren Sagitta actieve rolstoel maximale obstakelhoogte 40 mm De maximale obstakelhoogte wordt berekend aan de hand van de afstelling van de rolstoel en de grootte van de voorwielen. Onze adviseurs adviseren u graag aan de hand van het bedoelde gebruik welke wielen het meest geschikt zijn voor uw gebruik.
Draaicirkel Vermeiren Sagitta actieve rolstoel draaicirkel 1000-1200 mm De draaicirkel is de ruimte die nodig is om de rolstoel ineens te draaien. Deze draaicirkel is verder afhankelijk van de framekeuze. 
Max. draaggewicht Vermeiren Sagitta actieve rolstoel draaggewicht 100 kg Het gebruikersgewicht van deze actieve rolstoel bedraagt 100 kg. Voor afwijkende gewichten, neem contact met ons op.
Camberinstelling Vermeiren Sagitta actieve rolstoel hoek van het wiel

-2°

-4°

-6°

-8°

De camberinstelling is de instelling die de hoek van de wielen bepaalt. Iedere instelling heeft weer zijn eigen voordelen. Een voorbeeld is het gebruiken van de actieve stoel als sportrolstoel, hierbij de camberinstelling schuiner ingesteld.

 

 

 DETAILS INVOEGEN