70110550 Vitility Tekentang 1

Meer afbeeldingen

Tekentang

Schrijf de eerste review van dit product

PDF Product Info

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 3,95

Deze nageltang is voorzien van een veersysteem waardoor na het knippen, als men geen druk meer uitoefent, de tang automatisch weer open gaat. Dit verbetert de controle over het knippen en heeft men geen kracht nodig om de tang te openen.

€ 3,95

Details

Met de Vitility Tekentang haalt u eenvoudig een teek uit uw ledematen, wanneer deze zicht in de huid probeert vast te bijten. Hieronder een korte uitleg en wat richtlijnen waar u zich aan dient te houden.

Allereerst: de teek

Een teek is bruinzwart van kleur en lijkt op een klein spinnetje. Een teek die zich niet met bloed heeft volgezogen is slechts enkele millimeters groot, waardoor het een onopvallend insect is. Als een volwassen teek zich helemaal met bloed heeft volgezogen, kan deze wel meer dan een centimeter groot worden.

Waar komt u de teek tegen en wat zijn de gevaren?

Teken komen in het hele land voor en leven in hoog gras, bladeren op de grond, in laag struikgewas en in de bomen. Ze dragen ziekteverwekkers bij zich waardoor zij ziekten, zoals de ziekte van Lyme, kunnen overbrengen. Men kan een tekenbeet oplopen tijdens een wandeling in de bossen of duinen, maar ook tijdens het tuinieren of buiten spelen. Van een tekenbeet voelt men vrijwel niets, daarom is het belangrijk de huid en kleding na afloop altijd op teken te controleren. Let op zwartbruine speldenknopjes, met name op plekken waar de huid dun en vochtig is, zoals in de knieholten, oksels, liezen en buik. Wanneer u een teek op het lichaam ziet, dient u deze zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 24 uur, te verwijderen.

Hoe de teek te verwijderen

Een teek dient te worden verwijderd met een speciale tekentang. Met de Vitility tekentang + twee alcoholdoekjes (niet inbegrepen) kan men veilig en eenvoudig teken verwijderen. Het verwijderen van de teek doet u als volgt:

 • Zet de tekentang over de teek heen, zo dicht mogelijk op uw huid;
 • Trek de teek vervolgens met een draaiende beweging naar buiten totdat deze los komt
  Het is niet erg als het voorste deel van de teek in de huid achterblijft, dit komt er vanzelf uit. Zorg er bij het verwijderen voor dat het lijfje van de teek niet wordt samengeknepen, omdat hierdoor de maaginhoud, die de ziekteverwekker bevat, in de beet terecht kan komen waardoor het risico op infectie toeneemt.
 • Na het verwijderen dient u de beet te reinigen met een alcoholdoekje
 • Controleer na het verwijderen van de tekenbeet de rest van uw lichaam, want het kan zijn dat u meerdere tekenbeten heeft.
 • Tot slot dient u de datum van de tekenbeet in uw agenda te zetten, mochten zich in de toekomst klachten voordoen.

Lukt het verwijderen niet goed of twijfelt u, ga dan direct naar de huisarts. Neem ook contact op met uw huisarts wanneer in de periode na de beet een rode, ringvormige, steeds groter wordende vlek op de huid verschijnt of wanneer u lichamelijke klachten krijgt, zoals koorts, krachtsverlies of dubbel zien.

Kort samengevat:

 • Veilig en snel teken verwijderen
 • Compact formaat
 • Eenvoudig mee te nemen
 • Inclusief handleiding op deze pagina
 

Extra informatie

Artikelnummer E70110550
Kleur Zilver
Materiaal RVS
Maatvoering NVT
Lengte 16 cm
Breedte 1 cm
Hoogte 2,5 cm
Gebruikersgewicht NVT
Opmerkingen Nee
Youtube link Nee

Klantenreviews

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review schrijven. log in of registreer alstublieft.

Hier bent u wellicht ook in geïnteresseerd