Advies

Advies


Voordelen van een traplift

 • - U blijft in uw eigen vertrouwde omgeving
 • - U behoudt uw zelfstandigheid en vrijheid
 • - U voorkomt een verbouwing van uw huis
 • - U hoeft geen trap te lopen en behoudt meer energie
 • - Het veilige gebruik van de lift stelt uw omgeving gerust
 • - Verhuizen naar een gelijkvloerse woning is niet nodig
"Het is zo gemakkelijk in gebruik en het is nu zoveel veiliger in huis!"
"Ik houd nu zoveel energie over voor andere dingen!"
"Mijn kinderen zijn er nu veel geruster op dat ik lekker in mijn eigen huis blijf wonen"

Waarom deskundig advies

Omdat een traplift geen alledaags product is en er zeer veel verschillende modellen en mogelijkheden in omloop zijn, is het zeer belangrijk om deskundig advies te vragen. Vanwege onze jarenlange ervaring kunnen wij u perfect adviseren. Graag komt onze trapliftdeskundige langs om u van persoonlijk advies te voorzien.

 

Op welke manier kan Handicare mij adviseren?

 

Wat bieden de adviseurs van Handicare?

Onze adviseurs hebben een gedegen opleiding gehad, worden regelmatig bijgeschoold en zijn zeer ervaren. Ook zijn ze perfect op de hoogte van de laatste technieken, mogelijkheden en toepassingen. Bovendien denken zij oplossingsgericht met u mee. Handicare adviseert niet alleen over trapliften maar produceert deze ook zelf in de eigen fabrieken. Deze staan in Engeland en Heerhugowaard. Op deze manier houden wij de communicatielijnen tussen de trapliftadviseur, het backoffice en de fabriek zeer kort. Op deze manier garanderen wij snelle service en vakkundig advies. Dit is waar Handicare om bekend staat en het zorgt altijd voor tevreden klanten!

 

Waar moet ik rekening mee houden als ik een traplift zoek?

Het is heel begrijpelijk dat u veel vragen heeft wanneer u op zoek gaat naar een traplift. Geen enkele traplift is hetzelfde, want een traplift is een maatproduct. Daar om is het zeer verstandig u altijd eerst te laten adviseren door een specialist. Handicare biedt u de mogelijkheid deze specialist bij u langs te laten komen. Dankzij zijn ervaring ziet een adviseur meestal meer dan waar u vooraf rekening mee had gehouden.

 

Wij hebben voor u een checklist gemaakt met aspecten die goed zijn om vooraf al te bedenken:


Heeft u een gebogen trap/trap met bocht of een rechte trap?

Niet iedere traplift is geschikt voor elk soort trap. Het is daarom belangrijk om te weten wat voor soort trap u heeft. Handicare biedt voor zowel een gebogen als een rechte trap vier typen trapliften aan. Neem contact op om een afspraak te maken met onze adviseur als u wilt weten welke lift het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

 

Welke eigenschappen zijn in uw situatie belangrijk?

Bij het aanschaffen van een traplift is het belangrijk rekening te houden met uw lichamelijke situatie nu en in de toekomst. Houdt u hierbij bijvoorbeeld rekening met uw stabiliteit en de soepelheid van uw kniegewricht. Handicare heeft diverse oplossingen die daar op afgestemd zijn, zoals de stastoel.

Wij stemmen uw traplift echter ook graag aan op uw interieur- en comfortwensen. Denkt u hier rustig over na en zet uw wensen en eisen op een rijtje, dan kunt u ze aan de adviseur voorleggen zodra deze bij u op bezoek komt.

 

Kent u mensen in uw omgeving die ervaring met een traplift hebben of er zelf één hebben?

Als iemand langere tijd gebruik maakt van een traplift en hier dus ervaring mee heeft, is het makkelijker aan te geven waar u op moet letten bij aanschaf van een lift. Ervaring van andere kan nieuwe inzichten geven. Het is dan ook verstandig om mensen uit uw omgeving met een traplift te vragen naar hun ervaringen. Natuurlijk beschikt onze adviseur, door opleiding, bijscholing en ervaring, ook over deze kennis.

 

Is het een traplift van een gerenommeerd bedrijf?

Er zijn diverse bedrijven die traliften aanbieden. Waar u hierbij rekening mee moet houden is dat het bedrijf ervaring heeft en dat zij bekend is met het product. Handicare heeft 125 jaar ervaring met ontwikkeling en productie van liften. Wij hebben in Nederland de eerste Europese traplift ontwikkeld en op de markt gebracht. Met deze ervaring kunnen wij u een product bieden met de kwaliteit die het nu heeft.

 

Hoe werkt het bestellen van een traplift?


Omdat het plaatsen van een traplift in uw huis nogal een verandering kan zijn, neemt Handicare Trapliften de tijd u zo goed mogelijk te adviseren. Het traject van een afspraak met een adviseur tot de levering van uw traplift ziet er als volgt uit:

 

 1. 1. Afspraak
 2. U maakt een vrijblijvende afspraak met onze trapliftadviseur. Onze servicemedewerker zal u telefonisch enkele vragen over uw situatie stellen en een afspraak met u inplannen.

   

 3. 2. Advies
 4. Een van onze adviseurs komt bij u langs om uw persoonlijke situatie te bespreken en om u advies te geven over alle mogelijkheden die er in uw situatie zijn. Onze trapliftadviseur zal graag met u meedenken en zal u, dankzij zijn ervaring, altijd een passende oplossing kunnen bieden. Tijdens het bezoek zal de adviseur uw trap opmeten met speciaal voor Handicare ontwikkelde apparatuur. Door deze meetgegevens te combineren met uw persoonlijke wensen, kan hij u een persoonlijke offerte aanbieden.

   

 5. 3. Offerte
 6. De offerte kunt u vervolgens rustig bekijken en eventueel bespreken met anderen in uw omgeving. Indien u akkoord gaat met de offerte, wordt de traplift besteld en zal deze in productie worden genomen in onze fabriek.

   

 7. 4. Montage
 8. Wanneer de lift geproduceerd is, krijgt u bericht over de montagedatum. Eén van onze monteurs zal uw lift binnen een halve dag monteren. Na montage zal hij u instructies geven voor het gebruik. Hij oefent met u tot alles duidelijk is en u vertrouwd bent met de lift. Wanneer alles duidelijk is, laat hij alles netjes en schoon voor u achter. U kunt dan direct gebruik maken van uw lift.

   

 9. 5. Service
 10. Ook na aankoop van uw traplift zit u bij Handicare goed. Onze servicedienst is namelijk altijd bereikbaar en handelt uw vraag of probleem uitstekend af. Mocht er onverhoopt een storing optreden, is er altijd een monteur in de buurt die u dag en nacht snel kan helpen.