Begrippenlijst


Binnenbocht van de trap

De binnenbocht van de trap is de kant van de trap waar de traptreden smaller worden. Doordat de traplift aan de smalle kant van de traptreden geïnstalleerd wordt, blijft er meer effectieve loopruimte over aan de brede kant van de traptreden. In de binnenbocht gaat de traplift steiler omhoog dan in de buitenbocht. Speciaal voor de binnenbocht van de trap hebben wij de Freelift Rembrandt.

 

Buitenbocht van de trap

De buitenbocht van de trap is de kant van de trap waar de traptreden breder zijn. Door de traplift aan deze kant van de trap te installeren, gaat de traplift minder steil omhoog dan wanneer de traplift aan de binnenzijde wordt geïnstalleerd. Speciaal voor de buitenbocht van de trap hebben wij de Freelift Van Gogh.

 

Curve traplift

Een curve traplift bestaat uit een stoel die zijwaarts voortbeweegt op een rail met een of meerdere bochten. Deze traplift is geschikt voor trappen met een bocht.

 

ISO

International Organization for Standardization. Het ISO ontwikkelt en bewaakt standaarden op onder andere het gebied milieu en kwaliteit. Indien een organisatie voldoet aan de normen van het ISO kan het internationaal laten zien dat het product aan strenge internationale kwaliteitseisen voldoet of aan eisen op het gebied van milieu.

 

PGB

Persoonsgebonden Budget. Dit is een geldbedrag waarmee iemand die zorg, begeleiding of hulp nodig heeft en daarvoor in aanmerking komt, deze kan inkopen. Patiënten kunnen zelf kiezen en zelf beslissen waaraan het geld besteed wordt. Men kan dus met het PGB de eigen zorg in eigen hand nemen.

 

Rechte traplift

Een rechte traplift bestaat uit een stoel die zijwaarts voortbeweegt op een rechte rail. In de rail zitten geen bochten. Deze traplift is geschikt voor uw trap die in een rechte beweging omhoog gaat.

 

Spilzijde trap

De spilzijde van de trap is de kant waar de traptreden smaller worden. Dit is gelijk aan de binnenbocht van de trap.

 

Spiltrap

Dit is een trap waarbij de traptreden vast zitten aan een centrale spil of as. Onze traplift voor de spiltrap is de Freelift Rembrandt.

 

Stoeltjeslift

Stoeltjeslift is een synoniem voor traplift.

 

Traplift met bocht

De naam zegt het al, deze traplift is geschikt voor trappen met een of meerdere bochten.

 

Wenteltrap

Een trap die in een ronding omhoog gaat en minimaal een halve cirkel beslaat. Deze trap heeft geen spil maar een open ruimte. Onze traplift voor de wenteltrap is de Freelift Vermeer.

 

WMO

Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze Nederlandse wet is op 1 januari 2007 ingevoerd. De wet verplicht de gemeente om burgers keuze te bieden uit hulp in natura of een persoonsgebonden budget, waarmee de zorg of hulp zelf ingekocht kan worden.


Helaas zijn er geen producten die voldoen aan uw selectie. Indien u het product niet kunt vinden, kunt u ons uiteraard bellen op 0318-690471. Graag helpen wij u verder.

Kunt u het product dat u zoekt niet vinden in de categorie Begrippenlijst? Wellicht wilt u eens kijken bij de hoofdcategorie Veelgestelde vragen. Indien u vragen hebt, kunt u ons uiteraard ook mailen of u kunt ons bellen op 0318-690471. Ook kunt u het contactformulier invullen op deze pagina. Bent u benieuwd naar onze openingstijden? Klik dan hier.