Bouwtechnische aanpassingen


Ik heb beneden vloerverwarming, wordt er geboord in de vloer?

Bij vloerverwarming of vloeren waar we niet in mogen boren, proberen we de steunen altijd op de trap te plaatsen en verlijmen we aan de onderkant. U kunt dit aangeven aan de adviseur.

 

Ik weet niet of onze muur geschikt is voor een traplift. Is daar een oplossing voor?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt een traplift niet aan de muur gemonteerd maar direct op de traptreden zelf. Uw muur blijft dus intact. De steunen voor de rail worden op de trap bevestigd waardoor uw traplift alleen op de trap steunt. Hierdoor is de montage snel en eenvoudig en wordt uw trap schoon opgeleverd.

 

De wanden zijn van zwak materiaal (bijvoorbeeld gips), kan dit wel?

Alle liften worden op de traptreden gemonteerd. De muur blijft in vrijwel alle gevallen vrij.

 

Zal ik de wanden schilderen voor of na montage van de lift?

Mocht u de wanden willen schilderen dan raden wij u aan dit vooraf te doen. U heeft dan namelijk meer ruimte om te schilderen. Houdt u er echter wel rekening mee dat er gaten in de muur kunnen achterblijven wanneer de trapleuning verwijderd wordt. U kunt de muur ook goed achteraf schilderen omdat de traplift op de traptreden wordt geïnstalleerd.

 

Worden de wanden bij de installatie beschadigd?

De traplift wordt op de traptreden gemonteerd, dus de muren zullen in principe onbeschadigd blijven. Bij het eventueel verwijderen van een trapleuning kunnen er mogelijk wel gaten over blijven.

 

Hoe zit het met de aanleg van de stroomvoorziening?

Onze trapliften worden aangesloten op de standaard aanwezige stopcontacten en verbruiken zeer weinig stroom. Mocht er geen stopcontact aanwezig of beschikbaar zijn binnen redelijke afstand van de lift dan kunnen wij de aanleg door een gecertificeerd installateur laten verzorgen.

 

Kan de deur boven- of onderaan de trap blijven?

Er wordt te allen tijde gekozen voor een railuitloop waarbij zo min mogelijk moet worden aangepast en alles bij het oude blijft. In verband met de veiligheid van de gebruiker en de overige trapgebruikers kan het soms noodzakelijk zijn om situaties aan te passen. Dit zal de adviseur met u bespreken.

 

Kan de vloerbedekking blijven liggen?

De traplift wordt op de vloerbedekking geplaatst en deze kan dus zonder problemen blijven liggen. Mocht u nieuwe vloerbedekking overwegen, dan is het verstandig om deze voor montage te laten aanbrengen.

 

Moet er verbouwd worden als ik een traplift laat plaatsen?

De traplift kunnen wij in bijna alle gevallen plaatsen zonder verbouwing. Soms moet er een kleine aanpassing gedaan worden. Dit kan het geval zijn wanneer er een vensterbank of radiator in de weg zit.


Helaas zijn er geen producten die voldoen aan uw selectie. Indien u het product niet kunt vinden, kunt u ons uiteraard bellen op 0318-690471. Graag helpen wij u verder.

Kunt u het product dat u zoekt niet vinden in de categorie Bouwtechnische aanpassingen? Wellicht wilt u eens kijken bij de hoofdcategorie Veelgestelde vragen. Indien u vragen hebt, kunt u ons uiteraard ook mailen of u kunt ons bellen op 0318-690471. Ook kunt u het contactformulier invullen op deze pagina. Bent u benieuwd naar onze openingstijden? Klik dan hier.