Installatie


Is een traplift altijd mogelijk?

Een traplift is vrijwel altijd mogelijk. Er zijn uiteraard uitzonderingssituaties maar in 95% van de gevallen kunnen wij een lift plaatsen.

 

Past een traplift wel op mijn trap?

Elke trap is in principe stevig genoeg voor een traplift. Wel is het belangrijk dat er een trapliftadviseur langskomt die ter plaatse de trap kan beoordelen. Op deze manier kan hij u goed informeren over de mogelijkheden en wordt uw lift helemaal naar uw wensen op maat gemaakt.

 

Hoe wordt de rail bevestigd?

De liftrail wordt door middel van steunen op de trap gemonteerd. De steunen worden gemonteerd met schroeven.

 

Wat wordt de afstand tussen mijn muur en de rail van mijn traplift?

De standaard afstand van de muur tot aan de voorzijde van de rail is 17cm voor een Van Gogh traplift. Uiteraard kan de afstand groter worden bij de keuze voor een andere traplift. Onze adviseurs kunnen dit tijdens het bezoek aan u bekijken en adviseren.

 

Hangt de liftrail aan de wand of staat deze op de treden?

Alle trapliften worden op de trap gemonteerd. De muur blijft in vrijwel alle gevallen vrij.

 

Kan een traplift ook aan de korte (binnen-) of spilzijde van de trap geplaatst worden?

Een traplift kan ook aan de binnenzijde van de trap gemonteerd worden. De Freelift Rembrandt is speciaal ontwikkeld is om aan de binnenzijde van de trap gemonteerd te worden. De Freelift Vermeer, speciaal voor meerdere etages, kan ook aan de binnenzijde van de trap gemonteerd worden.

 

Hoe snel kan ik een traplift in huis hebben? Wat is de levertijd?

Een traplift wordt speciaal voor uw trap op maat gemaakt. Onze standaard levertijd voor een traplift over één verdieping bedraagt drie weken maar soms kunnen wij al sneller leveren. Indien het een spoed levering is, kunnen wij binnen een week leveren.

 

Blijft de trapleuning zitten?

Handicare streeft er altijd naar om de trapleuning te laten zitten. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn dat de leuning wordt verwijderd. Zo nodig kunnen we voor de overige trapgebruikers een leuning of spilbeugel terugplaatsen aan de andere zijde van de trap.

 

Hoeveel tijd neemt het plaatsen van de traplift in beslag?

Het plaatsen inclusief een gebruiksinstructie duurt ongeveer vier uur.

 

Hoe weet ik wanneer de traplift geplaatst gaat worden?

U ontvangt hierover van ons een brief met informatie over de datum van plaatsing en de levering van de materialen.

 

Is een traplift makkelijk te demonteren?

Een aanwezige lift kunnen we in ongeveer 1 uur demonteren.

 

Neemt Handicare de traplift retour als ik hem niet meer nodig heb?

U koopt uw traplift natuurlijk met de intentie hier jarenlang plezier van te hebben. Soms verandert er echter iets in uw persoonlijke situatie waardoor uw lift niet langer nodig is. Wanneer u besluit te verhuizen bijvoorbeeld.

Wanneer u uw lift niet meer nodig heeft, kunt u ervoor kiezen de lift door ons te laten demonteren. Onder bepaalde voorwaarden kunt u voor uw oude traplift een door ons vastgesteld bedrag retour krijgen. Wij komen de traplift demonteren en zorgen ervoor dat de onderdelen die we niet kunnen hergebruiken, zoals de rail, gerecycled worden. Herbruikbare onderdelen, zoals de stoel, worden gereviseerd zodat we deze voor hergebruik kunnen inzetten.


Helaas zijn er geen producten die voldoen aan uw selectie. Indien u het product niet kunt vinden, kunt u ons uiteraard bellen op 0318-690471. Graag helpen wij u verder.

Kunt u het product dat u zoekt niet vinden in de categorie Installatie? Wellicht wilt u eens kijken bij de hoofdcategorie Veelgestelde vragen. Indien u vragen hebt, kunt u ons uiteraard ook mailen of u kunt ons bellen op 0318-690471. Ook kunt u het contactformulier invullen op deze pagina. Bent u benieuwd naar onze openingstijden? Klik dan hier.