Praktijk


Past een traplift wel in mijn interieur?

Een traplift van Handicare Trapliften is geheel naar eigen wens en behoeften aan te passen. U kunt zelf bijvoorbeeld het type stoel, maar ook het lifttype bepalen. Van de meeste trapliften binnen ons portfolio zijn de kleur van de rail en de kleur van de stoel te kiezen. Zo past uw lift altijd mooi in uw interieur!

 

Moet ik opnieuw verven of behangen als mijn traplift is geïnstalleerd?

Een traplift wordt op de traptreden geplaatst. De bekleding van uw trap kan dan gewoon blijven zitten. Soms kan het raadzaam zijn om de trapleuning te verwijderen, dan zal misschien een gedeelte van de muur opnieuw geverfd moeten worden.

 

Kan er nog wel gebruik gemaakt worden van de trap als ik een traplift heb?

Ook als u een traplift heeft, kan er nog steeds gebruik gemaakt worden van de trap. Onze adviseur meet uw lift zo in, dat deze zo min mogelijk ruimte inneemt op de trap. Bovendien zijn onze trapliften voorzien van een compact en ruimtebesparend ontwerp. De railbuis wordt altijd zo dicht mogelijk tegen de muur aangeplaatst waardoor de trap zeer goed beloopbaar blijft voor andere trapgebruikers. Zo zijn bijvoorbeeld de zitting, voetenplank en armleuningen van al onze stoelliften opklapbaar.

 

Hoe lang gaat een traplift mee?

Afhankelijk van de gebruiksintensiteit gaat een traplift ongeveer 10 tot 15 jaar mee.

 

Is de stoel inklapbaar?

Al onze stoelen zijn inklapbaar. Hierdoor blijft er meer ruimte over als de lift niet gebruikt wordt.

 

Wat is het maximale gewicht dat de lift aan kan?

Onze trapliften hebben standaard een minimaal draagvermogen van 125 kg. Enkele trapliften kunnen meer gewicht dragen. Daarnaast is het vermogen van een aantal trapliften ook uit te breiden. Het maximale gewicht dat de Minivator 1000 kan dragen is 160 kg. Onze diverse stoeltypes houden rekening met uw verschillende wensen waardoor u altijd de optimale stoel kunt uitkiezen. Zo is het bij sommige modellen bijvoorbeeld mogelijk de armleuningen te verstellen waardoor u meer zitcomfort ervaart.

 

Hoe lang is de levertijd?

De levertijd is afhankelijk van het type lift en is al mogelijk vanaf 1 à 2 weken na inmeting. Hoeveel stroom verbruikt een traplift?

 

Hoeveel stroom verbruikt een traplift?

Het stroomverbruik van een traplift is gemiddeld € 7,- op jaarbasis. Ter vergelijking, een plasma tv verbruikt 8 keer zoveel stroom per jaar!

 

Helaas zijn er geen producten die voldoen aan uw selectie. Indien u het product niet kunt vinden, kunt u ons uiteraard bellen op 0318-690471. Graag helpen wij u verder.

Kunt u het product dat u zoekt niet vinden in de categorie Praktijk? Wellicht wilt u eens kijken bij de hoofdcategorie Veelgestelde vragen. Indien u vragen hebt, kunt u ons uiteraard ook mailen of u kunt ons bellen op 0318-690471. Ook kunt u het contactformulier invullen op deze pagina. Bent u benieuwd naar onze openingstijden? Klik dan hier.