Veiligheid


Is een traplift wel veilig?

De producten van Handicare voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Onze trapliften zijn uitgerust met verschillende veiligheidsmaatregelen zoals een veiligheidsgordel en ingebouwde veiligheidssensoren. Naast de standaard veiligheidsmaatregelen kunt u kiezen voor aanvullende veiligheidsmaatregelen op uw traplift. Op deze manier zorgt Handicare Trapliften voor uw veiligheid op de traplift!

De standaard veiligheidsmaatregelen zijn: 

  • De rail van de traplift is zo ontworpen en afgewerkt, dat uw kleding er niet tussen raakt.
  • De voetenplank en beschermkappen van de motorunit zijn voorzien van klemdetectie, hierdoor kan er niets tussen de lift en de trap klem komen te zitten.
  • Iedere stoel is voorzien van een veiligheidsgordel, zodat u onderweg niet van de lift kunt vallen
  • De stoel stopt automatisch als er een belemmering op de rail of trap ligt.
  • Elke stoel is voorzien van een sleutel zodat u ongewenst gebruik van de stoeltraplift kunt voorkomen
  • Elke stoel kan gedraaid worden voor voldoende ruimte bij het op- en afstappen
  • De traplift werkt op twee accu's, zodat u bij stroomuitval uw rit kunt vervolgen en zelfs daarna nog meerdere ritten kunt maken.
 

Is een traplift wel veilig als mijn kinderen of kleinkinderen op bezoek komen?

Onze trapliften zijn standaard uitgerust met een sleutelvergrendeling. Als u uw traplift niet gebruikt, kunt u de lift op slot zetten waardoor anderen er geen gebruik van kunnen maken. Op deze manier voorkomt u ongewenst gebruik. Graag willen wij u er ook op wijzen dat Handicare Trapliften de enige op de markt is waarbij de scherpe tandheugel op de rail al is afgeschermd door een stalen strip. Bovendien is deze tandheugel, in tegenstelling tot bijna alle andere fabrikanten, aan de onder- in plaats van aan de bovenkant van de rail geplaatst. Vooral voor kinderen is dit erg belangrijk omdat zij de rail in de praktijk vaak als trapleuning gebruiken. De tandheugel is volledig afgedekt waardoor niemand met zijn vingers en/ of kleding vast kan komen te zitten.

 

Wat gebeurt er als de stroom uitvalt?

Onze trapliften zijn voorzien van accu’s. Deze accu’s zorgen ervoor dat u ook wanneer de stroom uitvalt, gemiddeld nog tien keer gebruik kunt blijven maken van uw lift.

 

Hoe is het onderhoud van de traplift geregeld?

Hoewel wij zoveel mogelijk onderhoudsvrije materialen in de traplift hebben verwerkt, adviseren wij de traplift tenminste eens per jaar door ons te laten onderhouden. Hiervoor heeft u de keuze uit verschillende typen onderhoudscontracten. Onze trapliftadviseur vertelt u graag meer over de contracten die wij aanbieden.


Helaas zijn er geen producten die voldoen aan uw selectie. Indien u het product niet kunt vinden, kunt u ons uiteraard bellen op 0318-690471. Graag helpen wij u verder.

Kunt u het product dat u zoekt niet vinden in de categorie Veiligheid? Wellicht wilt u eens kijken bij de hoofdcategorie Veelgestelde vragen. Indien u vragen hebt, kunt u ons uiteraard ook mailen of u kunt ons bellen op 0318-690471. Ook kunt u het contactformulier invullen op deze pagina. Bent u benieuwd naar onze openingstijden? Klik dan hier.