Werking


Helpt iemand mij met het gebruiken van de traplift, zodat ik weet hoe het werkt?

Na de installatie krijgt u een uitgebreide gebruiksinstructie.

 

Als de traplift niet goed werkt, wie moet ik dan bellen?

Handicare heeft een eigen 24-uurs servicedienst. Op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur krijgt u een servicemedewerker aan de telefoon. Buiten deze uren wordt u direct doorverbonden met de dienstdoende monteur in uw regio.

 

Hoe werkt een traplift?

Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Al onze trapliften werken op (zwak-)stroom. Bovendien is de lift voorzien van accu’s zodat de traplift ook werkt wanneer er stroomuitval is. Ook tijdens een stroomuitval kunt u er dus veilig gebruik van maken.

  
Hoe lang duurt de rit?

Hoe lang de rit naar boven of beneden duurt is volledig afhankelijk van de lengte van uw trap. Vanwege uw veiligheid gaat de traplift met een verantwoorde snelheid naar boven of beneden. De wettelijk voorgeschreven maximale snelheid is 0,15 meter per seconde.

 

Kan ik een traplift zelf bedienen?

Op onze trapliften zit een joystick (hendel) waarmee u de lift heel eenvoudig kunt bedienen. Ook worden onze trapliften standaard geleverd met een handzender. Met deze zender kan de lift naar boven of naar beneden gestuurd worden. Handig als er bijvoorbeeld twee personen zijn die gebruik maken van de lift.


Helaas zijn er geen producten die voldoen aan uw selectie. Indien u het product niet kunt vinden, kunt u ons uiteraard bellen op 0318-690471. Graag helpen wij u verder.

Kunt u het product dat u zoekt niet vinden in de categorie Werking? Wellicht wilt u eens kijken bij de hoofdcategorie Veelgestelde vragen. Indien u vragen hebt, kunt u ons uiteraard ook mailen of u kunt ons bellen op 0318-690471. Ook kunt u het contactformulier invullen op deze pagina. Bent u benieuwd naar onze openingstijden? Klik dan hier.